Manuele therapie

Naast fysiotherapie kun je bij ons ook terecht voor manuele therapie. De manueel therapeut richt zich tijdens het diagnosticeren en behandelen vooral op de botten, gewrichten en de wervelkolom. Door de pijn wordt je meestal beperkt in je bewegingsvrijheid. De manueel therapeut beweegt jouw gewrichten op een bepaalde manier, zodat deze beweeglijkheid weer groter wordt. Ook worden er verbanden gelegd met het geestelijke welzijn en wat voor invloed dit heeft op de klachten die je ervaart.

Bij manuele therapie wordt er gebruik gemaakt van speciale technieken, die gebruikt worden om jouw klachten te verhelpen/verlichten. Vooral klachten aan de wervelkolom, zoals rugpijn, nekpijn of schouderpijn worden door de manuele therapeut behandeld. Wil jij van je klachten af? Neem dan contact op met Fysiotherapie Hillegom & De Zilk – Fysio de Ruiter. De effecten zijn meestal direct merkbaar.

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie heeft een positieve invloed op de werking van je gewrichten. Bij Fysiotherapie Hillegom & De Zilk – Fysio de Ruiter kun je terecht met de volgende klachten aan jouw bewegingsapparaat:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Kaakpijn, keelklachten of slikproblemen
  • Rib of borstklachten
  • Nekpijn met of zonder uitstraling naar de hoge rug, schouderbladen en het hoofd
  • Rugpijn met of zonder uitstraling naar de bil, lies of been
  • Pijn in de knieën of andere gewrichten
  • Peesontsteking, slijmbeursontsteking, spierontsteking

Het is belangrijk om op tijd in actie te komen wanneer jouw klachten niet verdwijnen, hiermee voorkom je dat de klachten chronisch worden. Herken je jezelf in deze klachten? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag van jouw klachten af.

Hoe gaat de manueel therapeut te werk?

Tijdens de eerste afspraken wordt de oorzaak van je klachten achterhaald. Dit wordt gedaan door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek. Nadat je klachten in kaart zijn gebracht, wordt er gekeken of jouw klachten met manuele therapie verholpen kunnen worden. Wanneer dit het geval is wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Hierin wordt de voortgang van de behandelingen in opgenomen, zodat er geanalyseerd kan worden of de behandelingen werken.

Afspraak inplannen

Heb je klachten en wil je hierover meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met een van onze locaties.
Hillegom: 0252 519556 / 0252 519556
De Zilk: 0252 752802
Spoed: 06 251 89352

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts om in aanmerking te komen voor verschillende fysiotherapie behandelingen. Jouw behandeling wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed en je kunt gegarandeerd binnen 24 uur bij ons terecht, ook op zaterdag!

Onze fysiotherapeuten:
  • Erik de Ruiter
  • Dick de Ruiter