Tips om te bewegen bij lente

Het is lente! Doordat de voorjaarszon al lekker aan het schijnen is, is het ook fijn om buiten te zijn. De dagen worden steeds langer, het wordt langzaamaan warmer en mensen worden weer vrolijker. Dit is een mooi moment om buiten in beweging te komen! Een maatje minder wil iedereen, de lengte heeft dan ook alles in huis om uw gezondheid te verbeteren. Met de volgende tips helpen wij u hierbij! Pauze? Ga een blokje … Lees meer »

Stijfheid? Dit kunt u doen!

Last van stijfheid? Het komt u vast niet onbekend voor; u stapt uit bed en u voelt al gelijk dat u last heeft van een stijve nek. Waarschijnlijk omdat u verkeerd heeft gelegen of omdat u wat gestrest bent. De oorzaak kan verschillen maar het resultaat is stijve spieren. Heeft u last van stijve spieren? We delen alvast een tip: kom in beweging! Wat zijn stijve spieren? Spieren zorgen ervoor dat we kunnen bewegen. Om … Lees meer »

Een update over de zorg bij Fysio de Ruiter

Wij willen u zo goed als mogelijk informeren over de maatregelen n.a.v. het coronavirus en de volgen hiervan op het behandelen. Daarnaast willen wij u informeren op de continuering van onze dienstverlening. Fysiotherapie op afstand Fysio de Ruiter stelt alles in het werk om u de zorg te (blijven) bieden die u nodig heeft. Dit is op basis van het advies van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die stelt dat er behandeld mag … Lees meer »

Belangrijke informatie over het coronavirus

Waarschijnlijk volgt iedereen de berichtgeving in de media over het coronavirus. Ook in Nederland zijn er inmiddels steeds meer besmettingen bekend. Om deze reden willen wij u dan ook informeren hoe wij hiermee omgaan in de praktijk en ook hoe u hier zelf mee om kunt gaan. Belangrijke informatie over het coronavirus Het virus is vooral risicovol voor oudere mensen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten. Om besmetting te voorkomen is preventie heel … Lees meer »

Wat is medical taping?

De basis van medical taping dateert uit de jaren zeventig en is ontwikkeld in Japan en Korea. Het is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren te ondersteunen in hun functie, zonder daarbij de bewegingen te beperken. Binnen onze praktijk passen wij regelmatig medical taping toe binnen onze fysiotherapeutische behandelingen. Waar wordt medical taping voor gebruikt? Het wordt bij ons in de praktijk vooral gebruikt bij de (na)behandeling van blessures, het verminderen van ontsteking … Lees meer »

Last van wintertenen? Lees onze tips!

Wintertenen, in de medische wereld bekend als perniosis, treedt op als uw bloedvaten te langzaam reageren op temperatuurverschillen. Als het kouder wordt, kunt u last krijgen van jeuk, pijn, roodheid en zwellingen. Als u hier last van heeft in uw handen, wordt dit winterhanden genoemd. Vanwege goede isolatie en warmere huizen komt deze aandoening steeds minder vaak voor. Het komt voornamelijk voor in vochtige, koude gebieden. Hoe ontstaan wintertenen? Omdat uw bloedvaten niet snel genoeg … Lees meer »

Heeft u last van schouderklachten?

Schouderklachten, iedereen heeft er wel eens last van. Deze klachten ontstaan meestal tijdens het sporten of op kantoor. Pijn in de schouder kan meerdere oorzaken hebben maar wordt over het algemeen veroorzaakt door een verkeerde houding of overbelasting. Wilt u weten wat u kunt doen bij schouderklachten en wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hier onze tips! Blijf in beweging als u schouderklachten heeft Het voelt soms pijnlijk of ongemakkelijk, maar toch is het belangrijk … Lees meer »

Wat kan mindfulness betekenen?

We leven in een heftige en hectische maatschappij. We vergeten vaak om letterlijk en figuurlijk even stil te staan. Soms heb je even een time-out nodig om jezelf te ‘resetten’. Deze tijd kun je gebruiken als moment van reflectie, even helemaal tot jezelf komen. Als je dit wat vaker doet, kun je betere beslissingen nemen en het heeft ook nog een goede invloed op je creativiteit. Wat houdt mindfulness in? Mindfulness houdt in dat je … Lees meer »

Fysiotherapie bij een peesontsteking

Een peesontsteking is een pijnlijke en hardnekkige blessure aan de pees. De pees is een soort bandje dat de spieren met een bot verbindt. Wanneer deze band overbelast raakt, kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor er irritatie ontstaat. In dit geval spreken we over een peesontsteking (tendinopathie). Eigenlijk is er bij een peesontsteking geen sprake van een ontsteking maar van een irritatie. Een peesontsteking is dus een beschadiging van de pees waarbij diverse klachten bij komen … Lees meer »

Specifieke lage rugpijn

Bij specifieke lage rugpijn is er sprake van pijn in de onderrug waarvan we weten wat de achterliggende oorzaak is. We kunnen dus aandoeningen aanwijzen die tot de lage rugklachten hebben geleid. Dit is bij de meerderheid van de mensen met lage rugpijn helaas nog niet het geval. Verschil met aspecifieke lage rugpijn Voor de meeste lage rugklachten is namelijk geen specifieke oorzaak te noemen die de rugpijn veroorzaakt. We noemen dit aspecifieke lage rugpijn. … Lees meer »