Zorgverzekeraars bezuinigen op fysiotherapie!

Zorgverzekeraars bezuinigen Zorgverzekeraars bezuinigen in 2018 flink op dekking fysiotherapie. Heeft u een aanvullende zorgverzekering gekozen vanwege de dekking voor fysiotherapie? Let dan op in 2018 verandert er veel met betrekking tot de dekking voor fysiotherapie. Zorg dat u niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Verdiep u goed in de veranderingen. Dit is het moment om over te stappen!    Een groot aantal zorgverzekeraars bezuinigen namelijk per 2018 op de dekking van fysiotherapie … Lees meer »

Stress of chronische pijn? Mindfulness therapie helpt!

Te veel stress? Dan kan Mindfulness Therapie de oplossing bieden! Heb jij veel last van stress? Dan kan Mindfulness Therapie hier enorm veel baat bij hebben. Deze training richt zich vooral op het reduceren van stress. De belangrijkste onderdelen uit iedere training is het concentreren op de ademhaling en het lichaams-bewustzijn.  De training helpt goed bij chronische pijn zoals artrose, stress, angststoornissen, depressie, burn-outklachten en fibromyalgie. Alle behandelingen worden een-op-een uitgevoerd, duren ongeveer 4 tot … Lees meer »

Beweeggroepen in de Zilk

Wanneer je jouw lichaam (weer) gezond in beweging wilt krijgen, doe je dat het beste door juist te bewegen! Dit kun je vanaf nu op een verantwoorde manier onder begeleiding van Erik de Ruiter doen in zijn beweeggroep. Hier kun je veilig en gecontroleerd trainen. Vooraf stel je samen met Erik een trainingsprogramma op waarin verschillende doelstellingen en evaluatiemomenten worden opgenomen. Aan de hand van dit trainingsprogramma krijg jij jouw lichaam op een gezonde manier in beweging. De beweeggroepen vinden elke … Lees meer »

Gratis inloopspreekuren

Iedere maandag, dinsdag en woensdag gratis inloopspreekuur! Heb je klachten en wil je hierover advies, of weet je niet of deze klacht bij de fysiotherapeut thuishoort? Kom dan eens langs tijdens het gratis inloopspreekuur waarin er een screening van 15 minuten wordt gedaan en wordt gekeken naar klachten. Wil je langskomen op ons inloopspreekuur? Laat het ons dan weten via 06 251 89352 Inloopspreekuur De Zilk: iedere dinsdag van 18.00 – 19.00 uur Inloopspreekuur Aarts Sport: iedere maandag van … Lees meer »

Mindfulness als medicijn

Mindfulness als medicijn Grondlegger van mindfulnesstherapie is is Jon Kabatt-Zinn, moleculair bioloog. Hij doceerde Mindfulness Meditation Based Stress Relief aan de Universiteit van  Massachusetts: een op meditatie gebaseerde opheffing van stress. Door deze training kwam een duurzame verbetering van lichamelijke en geestelijke symptomen tot stand. Ook was het effect dat cliënten beter om konden gaan met ziekte en stress en een beter inzicht in gezondheid  kregen.   De training wordt nu wereldwijd gegeven en er is op diverse … Lees meer »