Minder hart- en vaatziekten door mindfulness

Vaatchirurg Dr. Ellen Rouwet van Erasmus MC heeft via een crowdfunding-actie de benodigde €25.000 verzameld voor haar onderzoek. De Hartstichting heeft dat bedrag verdubbeld! Dr. Ellen Rouwet start een onderzoek of een training in mindfulness verschillende hart- en vaatziekten kan voorkomen.
Zij vindt echt dat mindfulnesstraining een gat vult dat we nu met zijn allen laten liggen in de gezondheidszorg: persoonlijke begeleiding in het gezond houden van je bloedvaten.
Zij denkt dat we zo veel hart en vaatziekten kunnen voorkomen. Door de mindfulnesstraining verwacht zij dat dit het brein traint, waardoor meerdere signaalstoffen in het bloed dalen waaronder cholesterol en stresshormonen. Naar verwachting zal hieroor minder slagaderverkalking ontstaan en de kans op ernstige hart- en vaatziekten afnemen. Lees meer op de website van de Hartstichting: https://www.hartstichting.nl.
Meet informatie over het onderzoek van Dr Ellen Rouwet kun je vinden op https://steunmijnonderzoek.hartstichting.nl/project/rouwet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *