Pijnverlichtingsdagen bij Fysio de Ruiter in Hillegom!

Op 23, 24 en 25 februari worden bij Fysio De Ruiter, locatie Fysio Aarts Sport te Hillegom de Pijnverlichtingsdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen kunnen geïnteresseerden kennismaken met andullatietherapie. Fysiotherapeut Erik de Ruiter vertelt over de praktijk, zijn vak en zijn interesse in andullatie. “Ik ben geïnteresseerd in de behandeling van fybromyalgie patiënten. Andullatietherapie kan voor hen een effectieve behandeling zijn!”

Erik de Ruiter (28) kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Dick de Ruiter, is ook fysiotherapeuten was in zijn jeugd verzorger bij de club waar Erik
voetbalde. “Wanneer ik een blessure opliep, belandde ik bij mijn vader op de behandelbank. Daar werd mijn interesse voor fysiotherapie geboren.” Hij verhuisde van Hillegom naar Amsterdam om daar Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam te studeren. Sinds 2015 werkt Erik in de praktijk van zijn vader, die hij op een dag zal overnemen.

 

Maatwerk

Bij Fysio De Ruiter werkt Erik als reguliere fysiotherapeut. Zijn collega Linda Erades werkt al negen jaar in de praktijk en is gespecialiseerd in manuele therapie, gericht op het opsporen en nauwkeurig behandelen van blokkades in gewrichten. Daarnaast kunnen patiënten terecht voor medische fitness, psychosomatiek, mindfullness, bindweefselmassage, voetmedisch advies en Kinesio taping.

Er komt een grote diversiteit aan patiënten naar de praktijk: van jong tot oud en van mensen met nekklachten tot enkelblessures. “Juist die diversiteit maakt het vak zo leuk”, stelt Erik. “Iedere patiënt krijgt een eigen behandeling die wij op maat aanbieden.”

 

Flexibel

De kleinschalige praktijk heeft als voordeel dat er veel persoonlijk aandacht is. Daarnaast kunnen patiënten binnen 24 uur terecht voor fysiotherapie en manuele therapie op maat, óók na werktijden en in het
weekend. Daarmee speelt Fysio De Ruiter in op de moderne maatschappij: “We moeten veel en leiden drukke levens. Daardoor vergeten we vaak dat al die bezigheden impact hebben op ons lichaam, totdat het ons plots een krachtig signaal afgeeft en we acuut therapie nodig hebben.” Mensen die minder mobiel zijn kunnen zelfs thuis behandeld worden. Er wordt gewerkt vanuit drie locaties in de Bollenstreek: in De Zilk, in Hillegom en in een behandelkamer bij Aarts Sport in Hillegom, allen uitgerust met actuele fitness- en behandeltoestellen. Erik is vijf dagen per week bij Aarts Sports te vinden, waar ook professionele sportfysiotherapie en fitnessbegeleiding worden aangeboden. “Er is een grote fitnesszaal met veel oefenmogelijkheden, waardoor we mensen goed kunnen helpen met het voorkomen en gene-
zen van (sport)blessures. Zelf fitness ik er ook om in conditie te blijven voor mijn voetbaltrainingen en wedstrijden.”

 

Mindfullness

Vader Dick de Ruiter is ondertussen ook nog actief als fysiotherapeut. Na een zwaar ongeluk in 2013 is hij begonnen aan een cursus Mindfulness aan de Hogeschool in Leiden. “Mijn ervaring hiermee was zeer positief.” Vertelt Dick. “Dit deed mij besluiten om deze training in mijn eigen praktijk te geven, om op deze manier andere mensen te kunnen helpen.” Dick geeft de therapie één op één, waardoor er goed contact met de cliënt mogelijk is.“Bij aanvang van de therapie doe ik een nulmeting met een vierdimensionale klachtenlijst (van Terluin) en eventueel de Maslach Burn-out Inventory: hoe worden klachten ervaren? Na vijf sessies wordt deze meting herhaald, om te zien of er vooruitgang is.” Deze behandeling duurt vijf tot zeven sessies, eenmaal per week.

 

Andullatie

Via een collega hoorde Erik dat andullatietherapie een effectieve behandelmethode is voor fibromyalgie (ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd) patiënten, die veel pijn in het bindweefsel en de spieren ervaren. Omdat hij zelf mensen met deze aandoening behandelt, werd zijn interesse gewekt. “Ik hoop dat het kan bijdragen aan vermindering van hun klachten en een positieve werking heeft op het lichaam en de geest van reuma of fibromyalgie patiënten, zodat zij minder pijn ervaren!”

 

Persoonlijk kennismaken

Wilt u persoonlijk kennismaken met andullatietherapie of de praktijk
waar Erik werkt? Kom dan op 23, 24 en 25 februari naar de Pijnverlichtingsdagen bij Fysio De Ruiter, locatie Fysio Aarts Sport, gevestigd aan Abellalaan 82 te Hillegom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *