Wat kan een fysiotherapeut betekenen?

Wij merken binnen de praktijk dat onze cliënten, maar ook verwijzers en andere samenwerkingspartijen het soms lastig vinden om een goed beeld te krijgen wat een fysiotherapeut nu eigenlijk allemaal kan/doet en voor welke aandoeningen je wel en niet terecht kunt bij een fysiotherapeut. Wij begrijpen dat als geen ander! Er is namelijk geen ander beroepenveld waar zoveel specialisaties mogelijk zijn als binnen de fysiotherapie. In deze blog geven wij daarom meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen Fysio De Ruiter, welke specialisaties wij allemaal bieden en voor welke aandoening je bij welke gespecialiseerde fysiotherapeut terecht kunt.  

Wie zijn onze fysiotherapeuten?

Alle fysiotherapeuten bij Fysio De Ruiter zijn hoog opgeleide gezondheidswerkers. Onze fysiotherapeuten helpen mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure, een operatie of een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen.

Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze criteria voldoet dan is een fysiotherpeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wil je weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

De rol van een fysiotherapeut

De rol van een fysiotherapeut is zeer gevarieerd. De fysiotherapeut kan de fysieke toestand beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan op te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van advies, behandeltechnieken en het doen van oefeningen. Afhankelijk van de aandoening en de ernst van de aandoening, wordt altijd een behandelplan op maat gemaakt.

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Naast de algemene fysiotherapie zijn er ook specifieke soorten fysiotherapie die wij binnen de praktijk bieden, namelijk

  • Manuele therapie. De manueel therapeut richt zich tijdens het diagnosticeren en behandelen vooral op de botten, gewrichten en de wervelkolom.
  • Psychosomatiek therapie. Het lichaam en geest zijn onlosmakend verbonden: de geest bestuurt het lichaam en het lichaam bepaalt de geest. Door middel van psychosomatiek kun je dit aansturen.
  • Dry needling. Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een dunne naald om in de pijnlijke spieren te prikken. Dit zorgt voor een directe pijnvermindering en meer bewegingsvrijheid.
  • Kinesio taping. Kinesio tape wordt gebruikt bij acute blessures om de pijn en zwelling te verminderen. De tape kan ook gebruikt worden om de sportfunctie te verbeteren en de houding te corrigeren.

Bekijk ons hele aanbod op: https://fysioderuiter.nl/fysiotherapie-behandelingen/ 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *