Psychosomatiek therapie

Het lichaam en geest zijn onlosmakend verbonden: de geest bestuurt het lichaam en het lichaam bepaalt de geest. Door middel van psychosomatiek kun je dit aansturen. Hierdoor verminderen lichamelijke en geestelijke spanningen. De behandelingen binnen de psychosomatiek zijn vooral gericht op ontspanning, maar ook de ademhaling. Heb jij last van psychosomatische klachten zoals stress, een burn-out of angstaanvallen? Neem dan contact op met Fysio de Ruiter.

Wat is psychosomatiek?

De psychosomatiek therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van klachten op het gebied van stress, depressie, burn-out en angstaanvallen. Deze klachten bestaan zowel uit geestelijke als lichamelijke klachten. Wanneer er op geestelijk of lichamelijk gebied onbalans of overbelasting optreedt, kunnen er psychosomatische klachten ontstaan en deze uiten zich dan in bijvoorbeeld stress.

Fysiotherapie, fysiotherapeut, fysio, mindulness, therapie, de zilk, hillegom, fysiotherapie de zilk, fysiotherapie hillegom

Voor welke klachten is psychosomatische fysiotherapie Hillegom & de Zilk geschikt?

De therapie richt zich op klachten die te maken hebben met de geest. Dit kunnen klachten zijn die voornamelijk worden veroorzaakt door onder andere stress. De therapie is geschikt voor milde vormen van:

  • Overspanning
  • Depressie
  • Angst
  • Somatisatie
  • Brun-out
  • Spanningshoofdpijn
  • Gevoel van disbalans
  • Stress

Heb jij last van deze klachten zoals stress en wil je hier vanaf? Fysio de Ruiter kan je hierbij helpen!

Hoe gaat de psychosomatische therapeut te werk in Hillegom & de Zilk?

Fysiotherapie, fysiotherapeut, fysio, mindulness, therapie, de zilk, hillegom, fysiotherapie de zilk, fysiotherapie hillegom

De psychosomatiek therapie richt zich op het herstel van de verstoorde balans tussen spanning en ontspanning. Daarnaast richt de therapie zich op het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit. De behandelingen bestaan voornamelijk uit therapeutische gesprekken, ontspanningsoefeningen, maar ook in het krijgen van inzicht in jouw gedachten, emoties en handelen.

Afspraak inplannen

Heb je klachten of veel stress en wil je hierover meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met een van onze locaties.
Fysiotherapie Hillegom: 0252 519556 / 0252 519556
Fysiotherapie De Zilk: 0252 752802
Spoed: 06 251 89352

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts om in aanmerking te komen voor verschillende fysiotherapie behandelingen in Hillegom en de Zilk. Jouw behandeling wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed en je kunt gegarandeerd binnen 24 uur bij ons terecht, ook op zaterdag!

Onze fysiotherapeuten Hillegom & de Zilk:
  • Erik de Ruiter
  • Dick de Ruiter