Psychosomatiek therapie

Het lichaam en geest zijn onlosmakend verbonden: de geest bestuurt het lichaam en het lichaam bepaalt de geest. Door middel van psychosomatiek kun je dit aansturen. Hierdoor verminderen lichamelijke en geestelijke spanningen. De behandelingen binnen de psychosomatiek zijn vooral gericht op ontspanning, maar ook de ademhaling. Heb jij last van psychosomatische klachten? Neem dan contact op met Fysiotherapie Hillegom & De Zilk – Fysio de Ruiter.

Wat is psychosomatiek?
De psychosomatiek therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van stressgerelateerde klachten. Deze klachten bestaan  zowel uit geestelijke als lichamelijke klachten. Wanneer er op geestelijk of lichamelijk gebied onbalans of overbelasting optreedt, kunnen er psychosomatische klachten ontstaan.

Voor welke klachten is psychosomatiek therapie geschikt?

De therapie richt zich op klachten die te maken hebben met de geest. Dit kunnen klachten zijn die voornamelijk worden veroorzaakt door stress. De therapie is geschikt voor milde vormen van:

  • Overspanning
  • Depressie
  • Angst
  • Somatisatie
  • Brun-out
  • Spanningshoofdpijn
  • gevoel van disbalance

Heb jij last van deze klachten en wil je hier vanaf? Fysiotherapie Hillegom & De Zilk – Fysio de Ruiter kan je hierbij helpen!

Hoe gaat de psychosomatische therapeut te werk?

De psychosomatiek therapie richt zich op het herstel van de verstoorde balans tussen spanning en ontspanning. Daarnaast richt de therapie zich op het versterken van de persoonlijke kracht en kwaliteit. De behandelingen bestaan voornamelijk uit therapeutische gesprekken, ontspanningsoefeningen, maar ook in het krijgen van inzicht in jouw gedachten, emoties en handelen.

Afspraak inplannen

Heb je klachten en wil je hierover meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met een van onze locaties.
Hillegom: 0252 519556 / 0252 519556
De Zilk: 0252 752802
Amsterdam: 0643218874 / 0207726470
Spoed: 06 251 89352

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts om in aanmerking te komen voor verschillende fysiotherapie behandelingen. Jouw behandeling wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed en je kunt gegarandeerd binnen 24 uur bij ons terecht, ook op zaterdag!

Onze fysiotherapeuten:
  • Erik de Ruiter
  • Linda Erades